Branschseminarium oktober 2022
Utmaningar inom Professionell Hemservice

Utmaningar inom professionell hemservice

För 15 år sedan infördes RUT-avdraget och därmed föddes vad vi kallar professionell hemservice. Utvecklingen kan inte beskrivas som annat än en succé. Men trots en fantastisk utveckling har det funnits, och finns fortfarande, utmaningar. Vilka är de största hindren för en fortsatt positiv utveckling, och hur kommer vi över dem?

Seminariet fokuserar på utmaningar i branschen ur olika perspektiv. Vi presenterar också aktuell RUT-statistik och andra nyckeltal för branschen. Det finns utställare, tilltugg och tid för mingel. Som vanligt helt gratis.

Arrangör:   Städbranschen Sverige och TimeWave AB
Datum:
       Torsdag 20 oktober

Tid:             13.00 – 16.00
Plats:          Stockholm City Conference, Norra Latin, Drottninggatan 71B, Stockholm, musiksalen
Kostnad:    Gratis (no-showavgift om 250 kr), begränsat antal platser.

Program:

13:00  Registrering, kaffe och frukt
Mingla och prata med oss, branschkollegor eller någon av våra utställare.

13:20  Välkomna
Matthias Lindholm, ordförande Städbranschen Sverige och Mikael Tikas, VD TimeWave AB, hälsar välkomna samt ger en kort lägesbild över aktuell status för branschen och RUT-avdraget.

13:30 Utmaningar igår, idag och i framtiden
Hemrex

Lars Larsson som grundat Hemrex berättar om sin företagsresa och vilka utmaningar de har tvingats hantera och hur dessa har ändrats i takt med att företaget växt och samhället förändrats.

13:50  Bransch-specifika nyckeltal
TimeWave AB
TimeWave redogör för aktuell bransch-statistik. Vad faktureras i genomsnitt för t.ex. hemstädning och flyttstädning? Vilka tjänster erbjuder de mest framgångsrika företagen? Hur många kunder hanteras per administratör?

14:05  Digitalisering och förändrade köpvanor 
About Time

Göran Gustafsson berättar om hur utmaningarna sett ut historiskt och resonerar om vilka krav den ökade digitaliseringen och nya köpvanor ställer på leverantörer.

14:25  Kaffe, fika och frukt

14:50  Professionalisering av branschen
Städbranschen Sverige
Matthias Lindholm, ordförande Städbranschen Sverige, talar om behovet av professionalisering och hur bland annat certifiering kan vara en väg framåt för att möta problemet med konkurrens från oseriösa aktörer.

15:10 Hur påverkas branschen av det ekonomiska läget?
Claes Hemberg
Claes Hemberg, oberoende ekonom, berättar om det ekonomiska läget i Sverige idag och ger sin syn på hur effekterna kan komma att se ut för er inom professionell hemservice.

15:30  Utmaningar med att driva företag i Sverige idag
Företagarna
Thomas Byström, regionchef på Företagarna, om vilka de största utmaningarna är just nu vad det gäller att starta, driva och utveckla företag i Sverige?

15:50  Summering och avslutning
Matthias Lindholm, ordförande Städbranschen Sverige och Mikael Tikas, VD TimeWave AB.

Före, under och efter programpunkterna finns informationsbord med representanter från Städbranschen Sverige, TimeWaveFöretagarna, Städkörkortet, Reco, BeamBop, AboutTime, Smarta Presentkort, Intrum, Sphinxly

Vi och våra deltagande partners finns kvar på plats till 16:30.