Rutbarometern bevakar branschen
Rutbarometern följer och analyserar
branchens utveckling
Boka en demo

Rutbarometern är ett samarbete mellan Städbranschen Sverige och TimeWave.

Städbranschen Sverige är den ledande intresseorganisation inom städ- och rengöringsbranscherna och syftar till att samla alla branschverksamma inom området i en gemensam branschorganisation för att tillvarata och främja medlemmarnas gemensamma intressen. Via Rutbarometern strävar vi efter att objektivt bevaka Rut-branschen, regelverk och göra analyser över aktuell utveckling samt även analysera hur vi tror branschen kommer att utvecklas framöver.

Senaste nytt från Rutbarometern

Rut-sektorn + 10% i mars jämfört med fjolåret

6 april 2022

Vi har nu fått in siffrorna från mars och vi kan nu se om inbromsningen vi såg i februari har fortsatt. Vi skrev i inlägget i mars om en större inbromsning än väntat i februari – och resonerade kring om det kan vara en effekt av de geopolitiska spänningarna. Vi kan glädjande nog meddela att….

Februari 2022 på samma nivå som 2021

15 mars 2022

Vi ser alltid en säsongs-inbromsning i februari, vilket beror på färre utförda uppdrag under januari. Fler är lediga, och privatekonomin är mer ansträngd än andra månader. Däremot ser vi en väldigt stor inbromsning under februari. Vi är tillbaka på samma nivå som februari 2021, vilket är en oväntad stor inbromsning…

2021 avslutades med ännu ett rekord

18 januari 2022

Vi kan nu summera ett väldigt bra år för RUT-branschen. Vi har noterat flera månader med nya rekord och på helåret så summerar vi nu en uppgång för hela RUT-branschen på över 15%. i jämförelse med 2020. Hela branschen växer i stort, och de två största sektorerna, Hemstäd och Trädgård …

Håll er uppdaterade

Med våra nyhetsbrev får ni varje månad uppdaterad rut-statistik uppdelat per rut-bransch. Anmäl er till Rutbarometerns nyhetsbrev så säkerställer ni att ni håller er uppdaterade!